Català | Castellano

Tel: 934 387 742

Què es una Psicoteràpia?

QUÈ ÉS UNA PSICOTERÀPIA O TERÀPIA PSICOLÔGICA? QUÈ PUC ESPERAR D' ELLA?

QUANT POT DURAR?

Ver vídeo qué es la psicoterapia.

Els problemas psicològics produeixen molt patiment i malestar, angoixa, ansietat, pors, tristesa, els malentesos en les relacions, l´amor, el sexe… No és fàcil i de vegades necessitem una mica d´ajuda…

La Psicoteràpia és una relació d´ajuda on intervé un professional acreditat (psicoterapeuta o Psicòleg Clínic) i s´han de donar una sèrie de requisits:

  • Un lloc i un temps limitat (sessions d´hora o hora i mitja depenent del cas).
  • Uns objectius a aconseguir pactats entre el psicòleg i el seu client:
    • Pressa de consciencia, anàlisi i resolució del problema per part del pacient… “què està passant a la meva vida que no em trobo bé? Com puc canviar un tret del meu caràcter que m´està perjudicant en les meves relacions? Què puc fer doncs estimo al meu marit però no ens soportem?...”
    • Utilitza com a instruments de treball el diàleg i tècniques específiques per a temes concrets com poden ser la relaxació, tècniques de control i modificació del pensament, etc…

És a dir, conversar amb un psicòleg no és per "esplaiar-se” ni perquè t´aconselli sinò per analitzar què passa, per què no puc resoldre-ho, quins bloquejos he de superar per arribar a entendre´m., en quina mesura he de canviar alguna cosa de mi mateix i com fer-lo per construir o trobar solucions. Tot això acabarà per fer desaparèixer els símptomes del malestar psicològic; ansietat, agorafòbia, depressió, dificultats de parella o trastorns sexuals, dependrà del cas, per descomptat.

Quant dura una psicoteràpia? Doncs també dependrà del cas, del temps de l´evolució del problema i sobre tot de les ganes que tinguis de posar-te per resoldre-ho. Hi ha pacients que resolen els seus temes en tres mesos.