Serveis de Centre Atenea

Què és una psicoteràpia o teràpia psicolôgica? què puc esperar d’ ella? Quant pot durar?

Els problemes psicològics produeixen molt patiment i malestar, angoixa, ansietat, pors, tristesa, els malentesos en les relacions, l´amor, el sexe… No és fàcil i de vegades necessitem una mica d´ajuda…

La Psicoteràpia és una relació d´ajuda on intervé un professional acreditat (psicoterapeuta o Psicòleg Clínic) i s´han de donar una sèrie de requisits:

  • Un lloc i un temps limitat (sessions d´hora o hora i mitja depenent del cas).
  • Uns objectius a aconseguir pactats entre el psicòleg i el seu client:​
  • Pressa de consciencia, anàlisi i resolució del problema per part del pacient… “què està passant a la meva vida que no em trobo bé? Com puc canviar un tret del meu caràcter que m´està perjudicant en les meves relacions? Què puc fer doncs estimo al meu marit però no ens soportem?…”
  • Utilitza com a instruments de treball el diàleg i tècniques específiques per a temes concrets com poden ser la relaxació, tècniques de control i modificació del pensament, etc…

És a dir, conversar amb un psicòleg no és per “esplaiar-se” ni perquè t´aconselli sinò per analitzar què passa, per què no puc resoldre-ho, quins bloquejos he de superar per arribar a entendre´m., en quina mesura he de canviar alguna cosa de mi mateix i com fer-lo per construir o trobar solucions. Tot això acabarà per fer desaparèixer els símptomes del malestar psicològic; ansietat, agorafòbia, depressió, dificultats de parella o trastorns sexuals, dependrà del cas, per descomptat.

Quant dura una psicoteràpia? Doncs també dependrà del cas, del temps de l´evolució del problema i sobre tot de les ganes que tinguis de posar-te per resoldre-ho. Hi ha pacients que resolen els seus temes en tres mesos.

Q

Què és la Teràpia Cognitiva?

Ja el pensament grec postulava la idea de que la forma en que percebem i interpretem la realitat determina els nostres comportaments i emocions.

Les coses que passen no són les que ens molesten sinò la opinió que tenim d´elles Epicteto, s. I.​

La teràpia cognitiva és la única que ha demostrat científicament la seva eficàcia.

La forma de ser que tenim és conseqüència de la nostra història de vida; relacions humanes, esperiències, missatges rebuts, mitjà cultural, etc.

La personalitat de cadascun s´ha anat construint en el camí de la vida. Es tracta d´un conjunt d´aprenentatges i opcions de resposta davant les circumstàncies i es per això que es pot desaprendre o reajustar de forma més sana i adaptativa (p.e. no és molt convenient no saber dir “no” o no saber defensar els teus drets o tenir problemas per establir una conversa a la vida quotidiana).

Els nostres Serveis

Tractament Psicològic d'Adults

Els anomenats “trastorns psicològics” tenen el seu origen
en la forma en que hem après a viure

És la nostra” programació emocional” la que ens dicta (a vegades sembla quasi instintiu) la forma en que reaccionem davant les circumstàncies de la vida… El resultat d´aquests aprenentatges es diu personalitat i per soposat i , encara que sembli mentida, pot modificar-se amb la teràpia adequada.

La nostra infància, adolescencia, les nostres vivències i experiències
configuren la forma en que veiem el món…

Per exemple, en la DEPRESSIÓ  s´ha construit erròniament una forma de veure el món com negatiu i negre, no només en el present, sinò també el passat i el futur… Sembla que estàs al fons d´un pou a on tot surt malament, tot funciona mal i res millorarà… La teràpia t´ofereix una lum en el fons del pou i amb una mica de treball i temps finalment trobes una sortida… Com? Evidentment aprenent altres formes de conceptualitzar el teu Món, el teu present i el teu futur…

En els anomenats TRASTORNS D´ANSIETAT els símptomes són de por.

L´AGORAFÒBIA no és la por als llocs oberts con es diu vulgarment… sinò la por a tenir un atac d´ansietat o el que antigament es deia un “atac de nervis” que consisteix en símptomes com els anteriors, tots alhora o només alguns d´ells i la sensació subjectiva de pèrdua de control, de que t´estàs tornant boig o que tindràs un atac de cor o alguna cosa pitjor… Després passa i… la por t´assetja constantment… la por a que torni a passar. L´agorafòbia s´arregla amb psicoteràpia però no amb medicació, la medicació calma els símptomes però encara tenen atacs, qui ho ha provat ja sap del que parlem, oi que si?

Tens angoixa, taquicardia, suors, sensació d´ofec, tremolors o calors? Tens por a sortir de casa? Al metro? Als llocs on hi ha molta gent? Igual estàs començant a tenir un problema que  s´anomena AGORAFÒBIA.

En la ventall dels trastorns d´ansietat les FÒBIES són pors específiques a alguna cosa concreta, a volar, a parlar en públic, a la sang, a certs animals… Tenir por a les taràntules a Espanya no és un problema perquè no tenim aquest tipus d´animals aquí. Però… tenir por a volar quan has d´agafar avions… això és una altra cosa i a vegades no hi ha més remei que resoldre-ho així com la por a parlar en públic, o a relacionar-nos amb més de dues persones alhora, les dificultats per relacionar-nos a vegades es tracta d´una FÒBIA SOCIAL en lloc d´una timidessa mal entesa.

Una cosa es ser tímid y una altra tenir un atac de nervis o possar-se totalment vermell perquè has d´anar a una reunió i estàs obligat a relacionar-te… No és el mateix, això és un problema, es diu FÒBIA SOCIAL o bé TRASTORN EVITATIU i es pot resoldre, és clar.

L´origen de tot això? Un inadequat aprenentatge a la nostra educació al camí de la vida provoca que a vegades ens trobem amb símptomes que no entenem… “tot està bé a la meva vida, no entenc perquè em passa això”. Frase molt comú. No és que passi res especialmente catastròfic en la teva vida sinò que igual la forma en que l´enfoques està començant a no ser adequada i s´ha de fer un reajustament. Parlem, busquem i ho resolem?

A vegades és tan senzill com modificar algunes formes de funcionar a la vida, aprendre noves estratègies per abordar situacions, optimitzar els nostres recursos, aprendre a dir que NO, aprendre a defensar-nos, a sortir de situacions compromeses… En resum, ampliar els nostres aprenentatges per anar per la vida.

Les OBSESSIONS I COMPULSIONS són una altra cosa. És quan sense voler però patint una necessitat imperiosa de comprovar has de tornar a casa perquè dubtes si vas tancar la porta amb clau, les teves dutxes són eternes perquè tens por no haver aconseguit treure la brutícia del teu cos. Tems continuament haver comès un error imperdonable com no tancar el gas o coses d´aquest estil… Hi han pensaments obsessius que t´agobien i no et deixen viure… o comportaments compulsius que has de realitzar com allò del pany de la porta, el gas, etc…

Si tens pensaments recurrents sobre alguna cosa que no pots treure´t del cap  encara que facis el màxim esforç. Si realitzes conductes que consideres ximples però no pots evitar fer-ho perquè sinò et sents malament… Pot ser que pateixis un TRASTORN OBSESSIU O COMPULSIU o ambdues coses.

Els TRASTORNS DE L´ALIMENTACIÓ com la ANORÈXIA I LA BULIMIA están de moda. Llàstima que sigui una moda que provoca tant de dolor i malestar.

Veure articles sobre problemes psicològics al nostre blog.

Psicologia Escolar i Teràpia Infantil

La psicologia escolar es dedica a detectar i corregir trastorns de l´aprenentatge i/o del processament de la informació. De vegades ho fa el psicòleg o bé col.labora amb d’altres especialistes com psicopedagogos i logopedes.

Els nens, de vegades, necessiten una Reeducació Escolar perquè presenten un quadre de dislèxia, manca d’atenció, de concentració, hiperactivitat. En col.laboració amb els pares, els mestres i el propi nen elaborem un programa personalitzat per a cada cas particular.

Quan professors i/o pares detecten en el nen dificultats als estudis es fa necessària una Evaluació Psicològica exhaustiva, passant una sèrie de tests, amb la finalitat de saber concreta i específicament quin és el problema i com resoldre´l. Per això disposem d´una àmplia bateria de Tests coneguts com el famòs WISC IV, i tot el necessari per fer un correcte psicodiagnòstic infantil per desenvolupar el tractament posterior.

La teràpia infantil està dirigida a ajudar als nens a superar trastorns com la depressió infantil, pors, terrors nocturns, enuresi, TDH (trastorn de déficit d´atenció amb hiperactivitat) i qualsevol dificultat emocional o problema de comportament de la infància.

Els pares amb nens en edats tempranes comenten com és de difícil educar als seus fills. Són freqüents a la consulta les demandes d´ajuda per als problemes de comportament que manifesten a casa, a l´escola, amb els propis pares, els germans o els companys de clase.
De vegades els nens pateixen “bulling“, assetjament escolar, de part dels seus propis companys de clase. Els professors estàn avui en día molt pendents d’aquest tema als col.legis. Al Centro Atenea sabem com tractar el trauma que suposa pel nen que ho pateix. Es per això que  el podem ajudar a superar-ho i a que aprengui i desenvolupi estratègies perquè no li torni a passar.

Nosaltres t´ajudarem a trobar solucions, per les dificultats que tinguis amb els teus fills, amb un disseny i entrenament en noves pautes de conducta i estratègies per cada situació en concret. Pots llegir més sobre psicología de nens aquí.

Llegir articles de psicologia infantil al Blog de Centro Atenea.

Asessorament de Parella

QUÈ FA UN PSICÒLEG DE PARELLA?

Quan tot sembla perdut, abans de la separació queda una alternativa, la teràpia de parella.

La majoria de les parelles podrien evitar una separació que provocarà patiment a ambues parts i als fills intentant millorar la seva comunicación i la seva vida sexual. Aprenent a negociar i a pactar, deixant de banda les absurdes lluites pel poder. Tot això no s´aprèn a l´escola però sí es pot aprendre´s en unes quantes sessions de parella.

Una sessió de parella és un espai perquè la parella en conflicte valori el seu problema amb la distància i mediació d´un professional, el terapeuta o psicòleg.

Una vegada tenim una visió del problema hi ha una fase de nous aprenentatges per la parella que serán necessaris com ara, canvis en la forma de comunicar, modificació d´hàbits adquirits, de rutines, etc. En definitiva, mirar d’aprendre a estimar i conviure millor.

Infidelitats, gelos, discusions constants, baralles de parella, desacords en l´educació dels fills, problemes amb les families, temes sexuals, tot això pot solucionar-se amb l´ajuda adequada, l´asessorament de parelles o teràpia de parella.

Pel que fa a com funciona la teràpia de parella, he trobat un article genial d’una psicòloga de Sevilla i he de dir, amb honestedat i sinceritat, que jo no ho hauria explicat millor. Llegint aquest article et fas una idea global de què és, com funciona i en què consisteix una teràpia de parella. Sobretot et servirà per no portar-te a engany o fantasies sobre això. Només fes click aquí.

 

QUANT COSTA UNA TERÀPIA DE PARELLA?

Les sessions de parella són cada quinze dies i duren dos hores. En la mesura que anem avançant s’allarga cada 3 setmanes, 1 mes i així progressivament.

El preu, de la sessió de dos hores, es de veure preus actualitzats.

 

QUANT DURA UNA TERÀPIA DE PARELLA?

Desprès de 20 anys d’experiència podem dir que, quan les parellas es treballen la teràpia i son constants, la majoria de les teràpies duren entre 10 i 16 sessions de teràpia de parella, algunes menys encara.

Llegir articles de vida en parella al nostre Blog de psicologia

Llegir articles de vida sexual al nostre Blog de psicologia

 

Psicoteràpia online

Vam començar a realitzar teràpia online en 2020 durant el confinament pel COVID_19. Era una manera de continuar amb el nostre tractament psicològic des de casa, la solució per evitar desplaçaments i contagis.

Tot i que la psicologia és considerada, pel nostre govern, com un servei essencial, i no vam haver de tancar, ja que el nostre sistema de treball permet la distància de 2 metres, moltes persones van optar per aquesta via per iniciar o continuar la seva psicoteràpia, la teràpia online.

Una sessió amb un psicòleg per internet es pot realitzar a través de l’pc, amb el mòbil, una tablet, bé amb skype, amb WhatsApp … No cal tenir una càmera web ni un portàtil o pc, amb el teu mòbil es pot, descarregant aquí  l’aplicació de Skype des de Google Play. Pots descarregar Skype també aquí per a mòbil o PC des de la pàgina web de Skype. Només amb un compte de correu, en 2 minuts et instal·les i registres a skype.

Skype és un servei de videotrucada o videoconferència (també té un xat integrat per si no vols que algú escolti alguna privacitat) amb el qual podem fer la sessió de psicoteràpia en viu, sense desplaçaments. Si afegeixes uns auriculars encara tindràs més privacitat.

També és una opció viable i adequada per a persones que volen fer teràpia psicològica, amb nosaltres, des de casa però estan molt lluny per venir en persona. Bé sigui per canvi de domicili, viatges a l’estranger o fins i tot perquè no tenen temps per desplaçar-se, estan impedides per una malaltia o per una lesió transitòria. Sigui pel que sigui fer teràpia psicològica per internet és possible, és una opció vàlida i còmoda sense desplaçaments ni distàncies.

Ens hem adaptat per oferir un servei online a través de skype. Pots usar-lo amb el mòbil o el PC, com a millor et sembli. Skype és un servei de videotrucada (també té un xat integrat per si no vols que algú escolti alguna privacitat) amb el qual podem fer la sessió de psicoteràpia en viu, sense desplaçaments ni possibilitat de contagi.

Si decideixes fer una sessió de psicoteràpia online ens pots trucar a l’934 3877 742 o contactar per WhatsApp al 601.096.022, et busquem una hora adequada, et passem el contacte de Skype, fas el pagament (si vols també et podem facilitar la factura si la necessites) i vam realitzar la sessió. Els preus els tens aquí.

Problemes de l'Adolescent

Ser adolescent no és fàcil, hi han molts factors que els dificulten la vida, les xarxes socials, el sexe, les drogues, els videojocs, la desilusió vital, depressions…

Per una altre part els pares pateixen múltiples discussions, conflictes domèstics amb ells i a vegades és convenient buscar ajuda externa perquè la seva llar no sigui un “camp de batalla” diari.

Al Centro Atenea assessorem als pares que pateixen una convivència difícil amb els seus fills adolescents, mediem entre ells i els seus fills perquè millori el dia a dia.

Ajudem a l´adolescent a entendre què li passa i com resoldre-ho i a comunicar i conviure millor amb la seva família.

Veure articles en el nostre Blog sobre aquest tema.

Teràpia Sexual i Sexologia

​Si necessites un sexòleg o psicóleg especialista en teràpia sexual, nosaltres et podem ajudar.

La manca d’orgasme sol tenir relació amb una inadequada educació en la propia anatomia, el desconeixement del propi cos dificulta el plaer i el mateix passa quan la parella tampoc té aquests coneixements. La teràpia sexual educa en aquests aspectes.

La mancança de desig sexual s’ha d’explorar més a fons doncs sol tenir relació amb els problemas de parella o bé amb la rutina sexual.

L’ejaculació precoç es resol amb senzills exercicis i alguns trucs, tan fàcil de vegades com controlar l’orina.

Les dificultats d’erecció es relacionen, sempre que no hi hagi un problema físic, amb el tipus de relació que s’estableix amb la parella, amb la tensió prèvia al coit, amb exagerades expectatives i s’ha d’evaluar amb cura per a tractar qualsevol d´aquests temes i resoldre’ls.

Evidentment hi ha més problemes sexuals que els esmentats, aquí només hem comentat els més comuns però si el teu no encaixa pots consultar-nos i ho parlem.

La Teràpia Sexual no és exactament el mateix que la Sexologia. La primera avalua no només el problema des del punt de vista de la resposta sexual sinó des de l’enfocament psicològic. Molts casos d’infidelitat tenen el seu origen en una insatisfactòria vida sexual. En algunes ocasions n’hi ha prou amb una visió de tipus sexològic doncs molts problemes es resolen amb uns senzills exercicis per fer a casa i un seguiment. Altres temes més complexos si que necessiten un abordatge psico-sexual. Si no saps quin és el teu cas pots preguntar-nos, per això estem, sense vergonyes.

Veure articules en el nostre Blog sobre sexualidad i parella. Article sobre Vaginisme.

A Centre Atenea pots trobar el teu Psicòleg Sexual o Sexòleg a Hospitalet, molt a prop de Cornellà, Esplugues, Sants, el Prat i Barcelona.

Informes Psicològics

Bé per temes de custòdia, per avaluació de trastorns psicològics en cas de baixes laborals prolongades o per petició d´altres professionals (advocats, metges, psiquiatres).

Un Informe Psicològic és una avaluació de personalitat o d´un trastorn determinat que es realitza amb una passació de tests adequats i amb un resultat de puntuació objectiva i una explicació psicològica que es demostra o no amb aquestes proves i l’entrevista amb el professional.

Al Centro Atenea estem qualificats per realitzar la seva avaluació psicològica en cas de necessitar un informe psicològic.

Veure preus dels informes psicològics